WORKSHOP MANDEN VLECHTEN

 

Benieuwd naar het ambacht, een zelfgemaakte mand in huis, lijkt het u ook zo simpel?

 

 

Neem de uitdaging aan en volg een workshop manden vlechten.

Leer het ambacht van manden maken.

Leer hoe u zonder lijm, spijkers of nietjes maar met uw blote handen, snoeischaar en een priem zelf een mand kunt maken.

 

 Het aardappelschilmandje

 

 

 

 

In eerste instantie leert u een aardappelschilmandje maken. Van hieruit kunt u in volgende workshops op ontdekkingstocht door de technieken en vormen die het ambacht te bieden heeft.

 

De workshops worden gegeven in Medemblik en duren van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Prijs voor de workshop is 45 euro per persoon exclusief het materiaal dat u voor uw mand gebruikt. De mand wordt na afloop gewogen en van daaruit worden de bijkomende kosten berekent. Voor een aardappelmand zijn de manteriaalkosten ongeveer €5,00. 

U dient zelf een lunchpakket mee te nemen, voor koffie en thee wordt gezorgd. Gereedschappen om een mand te maken zijn in de cursusruimte aanwezig.

Groepen zijn ook welkom.
Heeft u een grote groep en weet u een geschikte ruimte om de workshop te geven dan kan ik in overleg naar u toe komen.

 

Data workshops

 

Medemblik, beginners en gevorderden cursus:

 

Zaterdag 17 februari

Zondag 18 februari

 

Zaterdag 25 maart

Zondag 26 maart

 

Zaterdag 28 april

Zondag 29 april

De workshops worden gegeven in kleine groepen, van maximaal 6 personen. Op aanvraag kunnen grotere groepen komen.

U kunt niet in het weekend? In overleg is het mogelijk om doordeweeks een workshop te volgen.

 

Zomervlecht school Wilheminaoord.

23 tot en met 27 juli vind in Wilhelminaoord weer de jaarlijkse zomervlecht school plaats. Ook daar kunt u 5 dagen op cursus bij mij komen. U kunt daar terecht als beginner en als gevorderde. Voor gevorderde kunt u naar eigen inzicht werken.  Maar is er ook de mogelijkheid om dieper op de vormgeving en kleur gebruik in te gaan. Verfijning in uw vlechtwerk aan brengen zonder dat de kwaliteit er onder lijd. Ook is er de mogelijkheid om enkele leer elementen te leren maken,  zoals deksels en banden. Verdere info en inschrijving:

ien@wilhelminaoord.com 

 

Bushcraft

via Siegurd.nl kunt u zich inschrijven voor een dag of weekend manden vlechten midden in de natuur van een Terrein van Staatsbosbeheer bij Leersum. 

De opzet is anders. Geen werkplaats en werkplek. Een mes en snoeischaar om een ribmand of andere simpele mand te maken om materiaal in te verzamelen, of in de 2daagse cursus een fuik te maken. Er wordt aandacht geschonken aan welke materialen kan ik in de natuur vinden om mee te vlechten. U leert simpele technieken die toepasbaar zijn in de bushcraft. U leert hier niet het ambacht van de mandenvlechter, maar praktisch een mand of fuik maken om te verzamelen of te vangen.

www.siegurd.nl

 

Voor meer informatie kunt u wel altijd contact met mij opnemen.

 

 impressie workshop weekend met de vikingen van Vathorst, Amersfoort